In dit event zet het Belgisch Financieel Forum het brandend actueel debat over de toekomst van het Belgische pensioensysteem in de schijnwerpers.

Hoe staat ons land ervoor op het vlak van de vergrijzing en de betaalbaarheid van de pensioenen? Tot welke conclusies is de pensioenexpertencommissie gekomen en welke hervormingen stellen zij voor? Kan inspiratie gevonden worden in het buitenland? Is er sprake van een pensioenkloof in ons land en hoe kan dit worden aangepakt? Wat is de toekomst van de aanvullende pensioenen naast het wettelijk pensioen? Welke maatregelen kan onze regering nemen om de uitdagingen op het vlak van de pensioenen aan te pakken?

Vragen genoeg die vooraanstaande experten in dit domein tijdens dit colloquium kunnen beantwoorden.

Zeven boeiende sprekers staan op het programma: Karine Lalieux (Minister van Pensioenen), Jean Hindriks (UCL), Pierre Devolder (UCL), Marjan Maes (KU Leuven), Greet T’Jonck (FSMA), Monica De Jonghe (VBO) en Hein Lannoy (Assuralia). 

Vanaf 11.30 uur gaan de deuren open en zal er een broodjeslunch geserveerd worden. De presentaties zullen starten om 13 uur en zullen in het Nederlands en het Frans zijn.
Er is geen vertaling voorzien. U krijgt de mogelijkheid tot vraagstelling.


Deze voordracht is betalend (100 euro inclusief tijdschrift BFW dat per post wordt bezorgd). De betalingsmodaliteiten vindt u bij inschrijving.

Het is mogelijk dat er tijdens het evenement sfeerbeelden en/of foto’s worden genomen ter illustratie en ondersteuning van de activiteiten en missie van het Belgisch Financieel Forum. Deze kunnen worden gepubliceerd via diverse mediakanalen. Daarbij streven wij ernaar om die beelden en foto’s zo algemeen mogelijk te houden en geen gerichte beelden of foto’s te gebruiken, tenzij wij hiervoor uw toestemming hebben verkregen. 

 

Auditorium van de Nationale Bank van België,
Warmoesberg 61
Brussel
BE

Registration is no longer possible.
Event has ended.