Het Financieel Forum Antwerpen nodigt u uit op een voordracht over de houdbaarheid van de overheidsfinanciën met:

Stefan Van Parys, groepschef groep overheidsfinanciën, departement studiën Nationale Bank van België, over "Hoe houdbaar zijn de financiën van de federale overheid en de gewesten en gemeenschappen in België?".

Internationale instellingen beschouwen de risico’s voor de houdbaarheid van de Belgische overheidsfinanciën als “hoog”. Maar wat zijn de schuldvooruitzichten voor de federale overheid en de afzonderlijke gewesten en gemeenschappen binnen België? Hoe goed zijn hun overheidsfinanciën bestand tegen schokken en hoe kunnen ze ertoe bijdragen de Belgische overheidsschuld op een neerwaarts pad te brengen?

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed, over "Het belang van gezonde overheidsfinanciën".

De overheid gaat om met de centen van de mensen. Het is dan ook cruciaal om die centen te beheren als een goede huisvader. Maar hoe breng je dat basisprincipe in relatie tot het politieke bedrijf waar het soms moeilijk is om de vinger op de knip te houden? Naast een dosis politieke moed en gezond boerenverstand licht Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele graag enkele technieken toe die de Vlaamse begroting op koers houden.

Leden Financieel Forum Antwerpen:

Het is mogelijk dat er tijdens het evenement sfeerbeelden en/of foto’s worden genomen ter illustratie en ondersteuning van de activiteiten en missie van de BFF. Deze kunnen worden gepubliceerd via diverse mediakanalen. Daarbij streven wij ernaar om die beelden en foto’s zo algemeen mogelijk te houden en geen gerichte beelden of foto’s te gebruiken, tenzij wij hiervoor uw toestemming hebben verkregen. 

BNP Paribas Fortis Antwerpen
Wapper
Antwerpen
BE

Registration is no longer possible.
Event has ended.