Het Financieel Forum West-Vlaanderen nodigt u uit op een voordracht over artificiële intelligentie met Yves Moreau, gewoon hoogleraar faculteit Ingenieurswetenschappen, Dennis Houthoofd, lector in Business Intelligence, Data & Power BI Howest Kortrijk en Jonathan Maes, Research Coordinator & IT Project Manager Howest Kortrijk.

Deel 1: Yves Moreau over "De verstoring door AI"

In de afgelopen decennia hebben de informatietechnologie en het internet de meeste aspecten van de samenleving snel veranderd. De generatieve AI à la ChatGPT of StableDiffusion, die recent explosief toenam, verbaasde zowel de maatschappij als wetenschappers vanwege haar angstaanjagend mensachtige prestaties. Dit wakkerde de bewering dat Artificial General Intelligence (AGI) op menselijk niveau in aantocht is en de angst dat bovenmenselijke AGI er snel voor zou kunnen zorgen dat de mensheid met uitsterven wordt bedreigd, opnieuw aan. Meer Prozaïsch, zal de voortdurende verstoring van het werk en van individuele, sociale en politieke relaties die we de afgelopen decennia hebben waargenomen (snelle automatisering, desinformatie, sociale vervreemding, enz.) wellicht verder versnellen. Ik zal deze kwestie bespreken en enkele uitdagingen de we tegemoet treden toelichten. Hebben we de keuze om al dan niet de steeds meer geavanceerde AI toe te passen? Zullen we onszelf allemaal overbodig maken? Welke samenleving voor morgen willen we?

Deel 2: Dennis Houthoofd en Jonathan Maes over "Dompel je onder in artificiële intelligentie: jobs verschuiven, nieuwe rollen ontstaan."

Gloednieuwe functies zoals AI-auditors worden geboren, maar allerhande routine-taken worden overgenomen door een computer en de focus van werknemers zal terug meer op het menselijke liggen. Er is weinig discussie over: de arbeidsmarkt wordt stevig beïnvloed door de komst van AI. Leer methoden om AI in jouw organisatie te integreren, ontdek praktische voorbeelden en dompel je onder in de best practices en valkuilen.

Presentatie:

20231116_Kortrijk_Presentaties.pdf

NIEUW: vanaf nu zal u zelf uw attest dienen op te vragen via idloom.passport. Dit kan enkel wanneer u geregistreerd bent in idloom.passport (zie registratieformulier).

Leden Financieel Forum West-Vlaanderen:

Het is mogelijk dat er tijdens het evenement sfeerbeelden en/of foto’s worden genomen ter illustratie en ondersteuning van de activiteiten en missie van het Belgisch Financieel Forum. Deze kunnen worden gepubliceerd via diverse mediakanalen. Daarbij streven wij ernaar om die beelden en foto’s zo algemeen mogelijk te houden en geen gerichte beelden of foto’s te gebruiken, tenzij wij hiervoor uw toestemming hebben verkregen. 

 

Howest, Campus Kortrijk Weide - The Penta
Sint-Martens-Latemlaan 1B
Kortrijk
BE

Registration is no longer possible.
Event has ended.