Het Financieel Forum Antwerpen nodigt u uit op een voordracht over de digitale Euro met Filip Caron, CBDC Business Architect bij de ECB en Gertjan Verdickt, assistant professor Financiële Economie bij de KU Leuven.

Filip Caron: "The Digital Euro: Central Bank Money in the Digital Age"

Samen met de nationale centrale banken van het eurogebied onderzoekt de Europese Centrale Bank de mogelijkheid om een digitale euro uit te geven. De volgende stap voor onze gemeenschappelijke munt in een steeds sneller digitaliserende samenleving. Maar wat is een digitale euro? Waarom hebben we een digitale euro nodig? En hoe zal een digitale euro werken?

Gertjan Verdickt: "Digitale Euro: Academische inzichten voor een actueel probleem"

Central bank digital currencies worden steeds vaker vermeld door belanghebbenden. Gaan we naar een wereld zonder cash? Wat is het effect op de economie? Wat is het effect op bankstabiliteit? De academische literatuur leert ons dat we toch moeten nadenken hoe we CBDC's gaan uitwerken.

Presentatie: 20231116_Antwerpen_Presentatie.pdf

Leden Financieel Forum Antwerpen:

Deze activiteit komt in aanmerking voor 1,5 vormingspunten/-uren in het kader van de bijscholing van bank- en verzekeringstussenpersonen, accountants, belastingconsulenten, boekhouders en fiscalisten.

NIEUW:sinds kort dient u zelf uw attest op te vragen via idloom.passport.
Dit kan enkel wanneer u geregistreerd bent in idloom.passport (zie registratieformulier).

Het is mogelijk dat er tijdens het evenement sfeerbeelden en/of foto’s worden genomen ter illustratie en ondersteuning van de activiteiten en missie van het Belgisch Financieel Forum. Deze kunnen worden gepubliceerd via diverse mediakanalen. Daarbij streven wij ernaar om die beelden en foto’s zo algemeen mogelijk te houden en geen gerichte beelden of foto’s te gebruiken, tenzij wij hiervoor uw toestemming hebben verkregen. 

 

ING Antwerpen Metropool, Lange Gasthuisstraat, Antwerp, Belgium
Lange Gasthuisstraat 20
Antwerpen
BE

Registration is no longer possible.
Event has ended.