Duurzaamheid is niet langer weg te denken en heeft een impact op elk onderdeel van de bedrijfsvoering. Of het nu gaat over de toenemende druk op de operationele marges, de nood aan meer rendabele investeringen of de uitdaging om te blijven voldoen aan de kritische vragen van medewerkers en consumenten. Duurzaamheid biedt een oplossing voor onze huidige bedrijfsuitdagingen.

Het Financieel Forum Kempen nodigt u uit op een ontbijtsessie over "Van visie naar werkelijkheid: Duurzaamheid verankeren in organisaties" met als spreker Pieter-Jan Loyens, Sustainability Professional bij Encon.  

Encon is een onafhankelijk bureau dat bedrijven ondersteunt met creatieve en vernieuwende oplossingen in hun transitie om duurzamer te worden.

Vanaf 2025 zullen heel wat ondernemingen duurzaamheidsinformatie in hun jaarverslag moeten opnemen, als ze aan bepaalde criteria voldoen. Ze moeten rapporteren over de impact van hun onderneming op de zogenaamde ESG-factoren én over de impact van de ESG-factoren op de onderneming zelf, waarbij E gaat over klimaat en milieu, S over de sociale aspecten en G over deugdelijk bestuur.

Programma

07.30 uur: Ontvangst (doorlopend ontbijt 07.30 - 09.00 uur)

08.00 uur: inleiding door Chris Fasoel, voorzitter Financieel Forum Kempen

08.05 uur: Uiteenzetting door Pieter-Jan Loyens, Sustainability Professional bij Encon.

08.45 uur: Q&A

09.00 uur: Einde

Deelnameprijs is €20 per persoon (inclusief uitgebreid ontbijt), kosteloos annuleren kan tot en met 09/11/2023.

Presentatie: 20231116_Kempen_Presentatie.pdf

Leden Financieel Forum Kempen:

Het is mogelijk dat er tijdens het evenement sfeerbeelden en/of foto’s worden genomen ter illustratie en ondersteuning van de activiteiten en missie van het Belgisch Financieel Forum. Deze kunnen worden gepubliceerd via diverse mediakanalen. Daarbij streven wij ernaar om die beelden en foto’s zo algemeen mogelijk te houden en geen gerichte beelden of foto’s te gebruiken, tenzij wij hiervoor uw toestemming hebben verkregen. 

Deze activiteit komt in aanmerking voor 1 vormingspunt/-uur in het kader van de bijscholing van bank- en verzekeringstussenpersonen, accountants, belastingconsulenten, boekhouders en fiscalisten.

NIEUW: sinds kort dient u zelf uw attest op te vragen via idloom.passport.
Dit kan enkel wanneer u geregistreerd bent in idloom.passport (zie registratieformulier).

Kempus // Roeftop, Kempenlaan, Turnhout, Belgium
Kempenlaan 2
Turnhout
BE

Inschrijven is niet meer mogelijk.
Event is afgelopen.