Een macro-economische vergelijking van de Covid-crisis met vorige crisissen.

Reeds twee jaar beheerst de COVID-19-pandemie het economische leven in België, Europa en de rest van de wereld. Deze nieuwe realiteit verstoorde onze gewoonten, vervaagde onze oriëntatiepunten en veranderde onze houding tegenover de toekomst.

In dit eerste webinar in een reeks over de langetermijngevolgen van de coronacrisis belichten we de macro-economische aspecten ervan. Centraal staat daarbij hoe deze crisis anders is dan de voorgaande en wat de gevolgen zijn naar de toekomst.

Deel 1: Koen De Leus, hoofdeconoom BNP Paribas Fortis over "De littekens van COVID-19 en hoe ervan herstellen".

Koen De Leus is licentiaat handelswetenschappen, EHSAL. Als analist van Tijd Beursmedia was hij vanaf 1998 nauw betrokken bij het ontwerp en de berekening van Europese sectorindices. Van 2004 tot januari 2006 was hij hoofdeconoom van Uitgeversbedrijf Tijd, uitgever van De Tijd en De Belegger. Van 2006 tot juli 2012 werkte Koen als marktstrateeg bij Bolero, de online broker van KBC Securities. In augustus 2012 maakte hij de overstap naar moederbedrijf KBC om daar aan de slag te gaan als senior economist. Hij is tevens gastdocent ‘Behavioral Finance’ voor het programma Investment Management aan de Ehsal Management School.

Deel 2: Hans Dewachter, hoofdeconoom KBC over "Op weg naar een nieuw evenwicht in economie en beleid".

Hans Dewachter is hoofdeconoom bij KBC Groep NV sinds 1 januari 2020. Hij is tevens professor Macro-Finance aan de KU Leuven. Hans startte zijn carrière als professor economie aan de KULeuven en bouwde een expertise uit in Macro-Finance. Vanaf 2011 werkte Hans voor de Nationale Bank van België, eerst als expert in het Onderzoeksdepartement van de NBB, daarna als Senior Coördinator voor het macroprudentieel beleid in België. In die laatste functies was hij ook nauw betrokken bij de technische comités binnen de ECB en het Eurosysteem (ATC en FSC) die het macroprudentieel beleid in de Eurozone en de EU voorbereiden.

Locatie
Online webinar

Inschrijven is niet meer mogelijk.
Event is afgelopen.