Het Financieel Forum Oost-Vlaanderen nodigt u uit op een voordracht over cybersecurity met:

Wim Barthier, Security Officer Nationale Bank van België & ECB, over "Hoe met een KMO-budget cybersecurity verbeteren en beheren?".

Cybersecurity is een grote uitdaging met realistische risico’s voor elke onderneming. Niet elke onderneming heeft echter een volledig toegewijd IT-cybersecurityteam ter beschikking. Wat kan je doen met beperkte middelen om dit risico te beheren?

Jeroen Vandeleur, Senior Expert & Public Speaker NVISO Security, over "Welke trends en kwetsbaarheden zien we vandaag opduiken in de cybersecurity omgeving?”.

Security assessments brengen vaak veelvoorkomende factoren, misconfiguraties en kwetsbaarheden aan het licht. Is uw IT-omgeving voldoende beveiligd? Heeft u voldoende zicht op uw zwakheden die hackers kunnen gebruiken bij cyberaanvallen? Meer inzichten zullen worden voorgesteld op basis van een real-life ransomware case.

Pieter Van der Hulst, vennoot i-Force, over "Preventie faalt altijd, wat als je slachtoffer wordt van een cyberaanval?".

Het bestrijden van cybercriminaliteit is een strategisch vraagstuk dat veel verder moet reiken dan zuiver de IT-functie. Organisaties worden immers niet aangevallen door computers, maar door mensen die zowel menselijke als technische kwetsbaarheid proberen uit te buiten. Aan de hand van concrete en recente cases tonen we hoe cybercriminelen er in slagen om door de preventieve maatregelen te breken. Ondernemingen dienen in te zetten op detectie en de vereiste reactie is gebaseerd op strategie en oordeel over bedrijfsproces, toegang, autoriteit, delegatie, supervisie en bewustzijn.

Leden Financieel Forum Oost-Vlaanderen:

Het is mogelijk dat er tijdens het evenement sfeerbeelden en/of foto’s worden genomen ter illustratie en ondersteuning van de activiteiten en missie van het Belgisch Financieel Forum. Deze kunnen worden gepubliceerd via diverse mediakanalen. Daarbij streven wij ernaar om die beelden en foto’s zo algemeen mogelijk te houden en geen gerichte beelden of foto’s te gebruiken, tenzij wij hiervoor uw toestemming hebben verkregen. 


HOGENT, campus Schoonmeersen, gebouw C, auditorium C1.155 (1ste verdieping)
Valentin Vaerwyckweg 1
Gent
BE

Inschrijven is niet meer mogelijk.
Event is afgelopen.