Het Financieel Forum Vlaams-Brabant nodigt u uit op een voordracht over inflatie met als sprekers Jana Jonckheere, econome Nationale Bank van België, en Philippe Gijsels, Chief Strategy Officer BNP Paribas Fortis.

Deel 1: Jana Jonckeere over "Inflatie van naderbij bekeken."

Dat de prijzen het afgelopen jaar fors gestegen zijn, weet iedereen die aankopen doet. Wat is ‘inflatie’ juist, en hoe wordt ze gemeten? Sinds november 2022 is de inflatie lichtjes beginnen vertragen. Zal ze verder zakken naar een normaal niveau? Er zal ingegaan worden op onze laatste inflatievoorspellingen. De hoge inflatie impliceert een verarming van de Belgische economie. Wie betaalt het grootste deel van die factuur: zijn het de gezinnen, bedrijven of de overheid?

Deel 2: Philippe Gijsels over "Een scharniermoment in de tijd: Een verhaal van inflatie, zwaartekracht, volatiliteit en opportuniteiten."

2022 was het jaar dat de zwaartekracht terug kwam. In onze wereld is rente zo als zwaartekracht. Als ze stijgt dan trekt ze zowat alle activaklassen naar beneden. De rentestijging werd aangevuurd door de hoogste inflatie in generaties. Momenteel lijkt de storm wat geluwd en is er terug wat rust op de financiële markten. Maar is dit stilte voor de storm? Wat zijn de gevolgen hiervan op de bedrijven, consumenten en de overheid? Hoe zich positioneren om succesvol te zijn in deze totaal nieuwe economische, geopolitieke en marktomgeving?

Leden Financieel Forum Vlaams-Brabant:

Het is mogelijk dat er tijdens het evenement sfeerbeelden en/of foto’s worden genomen ter illustratie en ondersteuning van de activiteiten en missie van de BFF. Deze kunnen worden gepubliceerd via diverse mediakanalen. Daarbij streven wij ernaar om die beelden en foto’s zo algemeen mogelijk te houden en geen gerichte beelden of foto’s te gebruiken, tenzij wij hiervoor uw toestemming hebben verkregen. 

BNP Paribas Fortis Leuven-Centrum
Vital Decosterstraat 42
Leuven
BE

L'inscription n'est plus possible.
L'événement est terminé.