Het Financieel Forum West-Vlaanderen nodigt u uit voor een boeiende voordracht over "De toekomst van Euronext, is BEL-20 een zorgenkind in aandelenland?" met Benoît van den Hove, CEO van Euronext en Philippe Gijsels, Chief Strategy Officer bij BNP Paribas Fortis.

Quo vadis Euronext Brussel ? Heeft een beurs in België nog wel zin? Hoe is ze geëvolueerd sinds de integratie in de groep Euronext? Wat zijn de sterktes en de uitdagingen van Euronext Brussel? De CEO komt zijn licht schijnen op al die vragen.

Daarnaast zien we een zwakke BEL-20 in vergelijking met bekende indexen als de CAC, DAX, US Nasdaq en S&P500. In 2023 zijn slechts 5 van de BEL-20 aandelen gestegen, terwijl 15 van de aandelen zijn gedaald. Kunnen we dit als toeval beschouwen, of is er sprake van een dieperliggend, structureel probleem?

Ook wanneer we 5 jaar teruggaan, is de BEL-20 een ‘underperformer’. Is dit een signaal dat het gros van de BEL-20-aandelen en de kleinere aandelen in het algemeen steeds minder in de belangstelling staan bij de individuele belegger, ten koste van fondsen die enkel oog hebben voor de grotere kapitalisaties?

We willen deze gelegenheid aangrijpen om gezamenlijk te reflecteren en onze inzichten te delen met experts.

Presentaties van 1feb24.pdf

Leden Financieel Forum West-Vlaanderen:

Het is mogelijk dat er tijdens het evenement sfeerbeelden en/of foto’s worden genomen ter illustratie en ondersteuning van de activiteiten en missie van het Belgisch Financieel Forum. Deze kunnen worden gepubliceerd via diverse mediakanalen. Daarbij streven wij ernaar om die beelden en foto’s zo algemeen mogelijk te houden en geen gerichte beelden of foto’s te gebruiken, tenzij wij hiervoor uw toestemming hebben verkregen. 


L'inscription n'est plus possible.
L'événement est terminé.