Het Financieel Forum West-Vlaanderen nodigt u uit op een voordracht over de arbeidsmarkt met Jan Denys, directeur Externe Communicatie en Public Affairs Randstad Group en Geert Janssens, hoofdeconoom ETION.

Jan Denys over "De volledige werkgelegenheid, de terugkeer van een vervlogen droom".

De volledige werkgelegenheid, ooit beschouwd als een utopische visie, lijkt langzaam maar zeker weer binnen handbereik te komen. Deze droom wordt nieuw leven ingeblazen in een tijdperk van technologische vooruitgang en hernieuwde economische visie. Met nieuwe benaderingen van onderwijs, innovatieve arbeidsmodellen en groene industrieën, komen er steeds meer kansen om banen te creëren en de arbeidsmarkt te versterken. Terwijl we streven naar een wereld waarin iedereen de kans krijgt om zijn potentieel te benutten, lijkt de terugkeer van de volledige werkgelegenheid een potentiële realiteit te worden in plaats van een verloren droom.

Geert Janssens over "Wie enkel aandacht heeft voor de krenten, blijft zitten met kouwe pap".

Iedereen wil graag het best van twee werelden, maar beleid dat probeert om de leuke kenmerken uit verschillende systemen te combineren, riskeert te verglijden tot een flauw afkooksel van de orginele modellen. Lage overheidsuitgaven combineren met zowel een lage ongelijkheid als een hoge werkgelegenheidsgraad draait uit op een utopie. Succesvol beleid vergt harde én consequente keuzes.

NIEUW: vanaf nu zal u zelf uw attest dienen op te vragen via idloom.passport. Dit kan enkel wanneer u geregistreerd bent in idloom.passport (zie registratieformulier).

Leden Financieel Forum West-Vlaanderen:

Het is mogelijk dat er tijdens het evenement sfeerbeelden en/of foto’s worden genomen ter illustratie en ondersteuning van de activiteiten en missie van het Belgisch Financieel Forum. Deze kunnen worden gepubliceerd via diverse mediakanalen. Daarbij streven wij ernaar om die beelden en foto’s zo algemeen mogelijk te houden en geen gerichte beelden of foto’s te gebruiken, tenzij wij hiervoor uw toestemming hebben verkregen. 


L'inscription n'est plus possible.
L'événement est terminé.